La Locandiera

Á la carte meny

Köksmästaren Rekommenderar

Il Tagliere di Delicatezze ”La Locandiera”
Husets utvalda charkdelikatesser med komposition av inlagda grönsaker

***

Tris Di Primi Piatti

Tagliatelle med strimlat kalvkött, Karl-Johan svamp och krämig vit tryffelsås
Potatisgnocchi serveras med krämig butternut pumpasås och handskalade räkor
Ricotta och spenat fylld pasta, toppad med Parmesanost och brynt salviasmör

min. 2 personer 279:- pp


 

I Nostri Antipasti
(våra förrätter)

Tagliere di Delicatezze ”La Locanda” min. 2 pers. 125:- pp
Husets utvalda charkdelikatesser med komposition av inlagda grönsaker

Bresaola Carpacciata al Formaggio d`Alpeggio e Carciofi 115:-
Lufttorkat nötlår med hyvlad lagrad alpost, rucola, olivolja och citron,
serveras med grillad kronärtskocka.

Bruschetta al Prosciutto Toscano e Parmigiano 85:-
Grillat hembakat italiensk lantbröd med tomatconcassé, rucola,
Toskansk prosciutto och hyvlad parmesanost.

Cozze alla Tarantina 95:-
Sauté av färska blåmusslor i husets tomatsås med gremolada, serveras med vitlöksbröd.

Mozzarella di Bufala  con Crema al Basilico e Pomodorini al Forno 85:-
Buffelmozzarella, serveras med basilikacreme och ugnsbakad körsbärstomater.

Zuppa del Giorno 75:-
Dagens soppa

Tagliere di Formaggi e Stuzzicherie 115:-
Husets utvalda italienska ostbricka med tillbehör.
Man kan välja den som förrätt eller efter middagen om det finns mer plats för något gott!


I Nostri Risotti
(våra risotto)

Risotto con Trilogia di Funghi 145:-
Risotto av Carnaroli ris med Karl-Johan svamp, sauterade kantareller och champinjoner

Risotto al Barbera e Salsiccia mantecato al Taleggio 159:-
Risotto av Carnaroli ris med ”Barbera” rödvin och salsiccia monterad med italiensk kittost.

Risotto alla Pescatora min.2 pers. 219:- pp
Risotto av Carnaroli ris med hummer och havets färska läckerheter


Le Nostre Paste Fresche
(LaLocandieras färsk pasta med durumvete och färska ägg)

Lasagna al Forno 115:-
Hemmagjord lasagne med husets bolognesesås, italiensk kokt skinka och mozzarellaost.

Spaghetti alla Carbonara 125:-
Spaghetti alla Chitarra med rostad rökt sidfläsk, ägg,
riven Parmesanost och Pecorino Romano.

Spaghetti allo Scoglio 149:-
Spaghetti alla Chitarra med scampi, bläckfisk, blåmusslor
och vongole musslor i husets tomatsås.

Tagliatelle con Filettini di Vitello e Salsa Tartufata 155:-
Tagliatelle med strimlat kalvkött, Karl-Johan svamp och krämig vit tryffelsås

Gnocchi di Patate con Crema di Zucca e Gamberetti 149:-
Potatisgnocchi serveras med krämig butternut pumpasås och handskalade räkor

Panzotti ripieni di Ricotta e Spinaci sferzati al Parmigiano 139:-
Ricotta och spenat fylld pasta, toppad med Parmesanost och brynt salviasmör


I Nostri Secondi
(våra huvudrätter)

Zigoiner Lardellato alla Griglia 199:-
Skivad kalvytterfilé och rökt sidfläsk på grillspett, serveras på träbåt med tryffelmajonnaise.

Costolette di Agnello in Crosta di Pistacchi e Salsa alle Erbe 229:-
Lammracks i pistage skorpa, serveras med krämig medelhavs örtsås.

Tagliata di Vitellone alle Erbe su Letto di Rucola e Parmigiano 235:-
Trancherad kalvytterfilé på bädd av rucola, toppad med Parmesanost och
brynt rosmarinssmör.

Petto d´Anatra all´Arancia ”De Medici” 239:-
Krispigt ankbröst med apelsin och schalottenlöksås

Filetto di Manzo in Sfoglia con Salsa al Brasato 255:-
Smördegsinbakad oxfilé tournedos med paté av Karl-Johan svamp serveras
med bräserad nöttköttsås.

Grigliata Mista “La Locandiera” min. 2 pers. 299:- pp
Husets utvalda grillade kött på bricka (300g pp- Oxfilé, kalvytterfilé,
kycklingfilé, fläskfilé, salsiccia) serveras med grillad potatis & grönsaker,
rödvinssås och tryffelmajonnaise.

Pescato del Giorno Dagspris
Som vi gör i Italien, väljer vi den bästa färska fisken på marknaden,
baserat på fiskesäsongen. Fråga servitören vad vi har att erbjuda.

I Nostri Contorni
(Tillbehör)

Patate al Forno
Rostad potatis med färka örter Verdure Saltate

Stekta grönsaker

Patate Fritte
Friterad färsk potatis

Insalata Mista
Blandsallad


Vi har alltid ett smakfullt urval av

goda desserter anpassade efter säsongens råvaror

och kökets inspiration.

Hör med vår personal vad

vi har att erbjuda för dagen.